Monday, February 7, 2011

Alahan Trimester Pertama

Orang kata, lain pregnancy, lain alahannya.

Masa pregnant kan cik najihah, saya tak ada banyak masalah masa 1st trimester..takde muntah-muntah, takde pening2, takde letih sangat..cumaaa...tetiba tumbuh jerawat halus banyak kat muka..tapi slowly hilang la bila da 2nd trimester.

This second pregnancy, tiap-tiap hari rasa nak demam, walaupun tak muntah-muntah..tapi mual sokmo sampai i wish sy muntah supaya bleh rasa lega. letih jangan cakap lah. Tiap hari, lepas balik kerja, masuk dalam selimut dulu berkelubung sebab rasa seram sejuk..lepas tu baru bleh bangun untuk urusan rumahtangga.

Tapi syukur pada Allah..masa betul-betul first month of pregnancy, saya tak tahu pun saya pregnant, duk travel KL-Kemaman,  Kemaman-KT,  Kemaman-KL, sebab my sisters dari sabah datang bercuti. Entertain adik-adik bawak jalan kehulu kehilir, siap mandi manda kat Gambang WaterPark...sib baik tak pegi games yang lasak-lasak sangat kat situ <- yang cerita Gambang nanti kita sembang yee..

walauapapun, trimester pertama telah berjaya ku harungi..Alhamdulillah, moga Allah permudahkan untuk bulan-bulan seterusnya..

P/S: klu tanya cik najihah mana adik? dia tunjuk perut ibu, tanya mana kakak? tunjuk diri dia kata 'aha Kakak' tanya mana baby? tunjuk diri sendiri juga 'aha baby'... okayyyy.. KAKAK BABY rupanya..hehe

5 comments:

Farra said...

Tahniah mila
Jaga diri
Sebaya la anak kitekann

Diyana said...

hmmm best kan dpt rasa semula pglmn membawa nyawa dalam perut..^^..tingin la plak lagi...hihihihi

mila.ibunajihah said...

Farra - tima aksih.. InsyaAllah, sebaya la dgn abg maher nanti :)

Diyana - best..mmg best..Alhamdulillah. Diyana pya turn next year plak..ehehe...

Lynn Nasir said...

assalamualaikum mila!!

TAHNIAH!! waaa....am so happy for you dear :)
i've been away from this blogging world too long, i didn't know! hahaha..congrates..happy preggy ok, jgn sakit2 taw :)

org tua kata kalu alahan lain dr anak 1st, maybe 2nd one jantina lain ^^

mila.ibunajihah said...

Lynn- waalaikumsalam, terima kasih... lama lynn menyepi ye. so najihah ada harapan dpt adik boy la ni.. :) moga semua dipermudahkan ye dok? Lynn bila pula.... ? :)

Related Posts with Thumbnails

MY DEAREST

About Me

My photo
This Blog Might Be My Life Journal, To Share Knowledge And Experience,Joy And Sadness. I Hope You'll Learn Something From Here Or Just Leave It If You Find It Rubbish. I Dedicate This Blog to My Family So That, Eventhough Far Apart, They Can Still Feel Our Presence So Near.