Monday, April 12, 2010

where were we last friday?

Telok Chempedak, yaa.. so many beaches at kemaman, yet we choose Telok Chempedak to spend our precious moment together and help our kid get in touch with nature.
Actually this beach is much cleaner and suitable for mandi manda, refering to the wide beach here.
It takes about 45 minutes to 1 hour for us to reach Telok Chempedak from Kemaman.

pathaway / susur gajah, from the main beach to the other beach which is much wider and more privacy

Reaching the other beach after a long walk with nice scenery (but its already mendung when we arrived there)

Cik.Najihah mandi manda... tak sempat bagi izin mandi dia dah terjun air daa..


seronok sangat ye sayang..nanti cakap ayah lagi nak pi tengok 'nyet..nyet' (monyet) ye.. musti ayah ajak pi sini lagik.. (^_^)


Unpaid Add - moh ramai2 terjah Telok Chempedak, memang worth it

8 comments:

Drama Mama said...

oh been there! memang bestkan telok chempedak..the beach is nice and serene. nice view too

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Lynn Nasir said...

salam mila,

owh...saya sgt suka beach...best je tgk gambo, emm...dah terbau2 dah bau air laut.

temp. housewife said...

dah pernah camping dulu dgn Taekwondo club PPP/ITM. hehe masa tu baru nak declare dgn hubby as GF-BF. hehe

miss nina said...

owh, bestnya najihah mandi-manda
ni yg rasa nak g sana :)

Mila_ibu najihah said...

Drama Mama- memang best beach dia,mmg sesuai sgt untuk mandi manda bagi yang bawak budak-budak kecik kan.

Lynn-W'salam Lynn, moh le ke kuantan pulak jalan2, tak tepek gambar je, sepanjang susur tu sometimes kita kena tegur dgn monyet..tu yang wat najihah teringat pantai ni selalu :)

Tem h/wife- akak,entry sy telah membuat akak terimbau kisah lama ekk.. romantiss..

Miss nina- gi..jangan tak gi, rsanya tempat ni one of the best la, the best 4 me is Pantai Bukit Kluang kat Besut nun

yatie chomeyl said...

kalau malam2, semakin hujung susur gajah tu semakin sunyi suasana.....semakin ramai yg merendek ehem ehem ohohoohoh

shi3la said...

terengganu haku pernah sampai tapi teluk cempedak belum lagik..maybe one day haku akan sampai jugak...eh teluk cempedak kat terengganu kann..hahaha

macam besss jer Najihah melepak cenggitu..nampak bersih jerk pantainyerrr...nak mandi pong senang atey...

Mila_ibu najihah said...

Yatie- hohoho...betul tu, based on pemerhatian dan penilaian tapak yg telah dibuat (real case tak pernah jumpa la..hiks..)

Shi3la- tak payah sampai ke ganu, Telok Chempedak kat Kuantan..dekat je dengan bandar :)

Related Posts with Thumbnails

MY DEAREST

About Me

My photo
This Blog Might Be My Life Journal, To Share Knowledge And Experience,Joy And Sadness. I Hope You'll Learn Something From Here Or Just Leave It If You Find It Rubbish. I Dedicate This Blog to My Family So That, Eventhough Far Apart, They Can Still Feel Our Presence So Near.