Monday, May 10, 2010

Benda yang kiut miut

Lama tak update blog, agak tak berkesempatan kerana himpitan masa dan tanggungjawab yang tak sudah <--maaf, ayat skema (actually sy kena keje outstation) + broadband ku disekat..hehe, now dah okay dah. Dear mommies.. Layan gambar je boleh? Gambar kiut no.1
Saya ke Kelantan baru ni, masa singgah makan Laksam Special yang memang best kat Kota Bharu saya jumpa ni..the biggest Apam Mekar ever..(more like a steamed cake)
comel tau..rasa tak nak makan..nak tengok je. sebijik harganya RM7.


Gambar kiut no.2
Baju Kelawar Batik untuk kanak-kanak yang ada muka spongebob..adorable..
ni kat umah my friend yang memang bisnes batik.
Tapi baju ni still too big for Najihah,
jadi saya publish je lah..kot..kot ada yang berminat.. ho ho ho :)


Gambar kiut no.3
Ni serum untuk rawatan rambut baru beli masa Ekspo kat EC Mall, Kuantan baru ni.

Best produk ni, antara campuranya adalah limau purut dan bunga raya putih yang well known khasiatnya untuk rambut dan kulit kepala, Lepas pakai rasa kepala sejuk je berangin-angin + bau limau purut :)



Gambar kiut no.4

aishh.. kiut ke..??
ni saya tengah wat part time 'mengkaler' batik di bangsal batik my friend.
1st time buat keje ni..memang seronok and mengasyikkan kejap..betul..seronok juga main warna-warna ni, coz dah lama tak mewarna kat buku warna kot.. :D

(FYI; saya cuma ada bakat mewarna, batik tu dah dilukis dan dicanting lebih awal)



Sekian. (^_^)


HAPPY BELATED MOTHER'S DAY TO ALL MY BLOGGER FRIENDS..LOVE U ALL!!


7 comments:

Diyana Zulkifli said...

gmbr no 4 tu mmg kiut..comel gitu.hihi

Lynn Nasir said...

hehe..mmg kiut ^^

tak lama lg ada la kot baju kelawar cap spongebob utk mak2 :p

miss nina said...

teringinnya nak mencanting batik
tentu best

~ cantiknya pinky apam mekar tu, sweet je

ICA said...

my dear, i tag u for an award....so pls come and collect..hehehe... take care ya.

Mila_ibu najihah said...

diyana- yang mewarna ke yang diwarna? ehehe..

Lynn-kalau mak2 yg minat spongebob ni boleh la request saiz dewasa..wahaha..kelakar plak klu imagine.

miss nina- kat umah izan tu..hehe. pinky apam mekar tu i anugerahkan ke nursery najihah, simply because i tak mampu nak habiskan sengsorang..biggest ever la katakan..ahaks..

ica- thanks so much dear..uhuhu..terharu yg amat :)

siti said...

salam ziarah
apam tu nmpak sedap je...

miss nina said...

sukalah najihah
best kan..ala-ala giftway untuk kiddies lak

Related Posts with Thumbnails

MY DEAREST

About Me

My photo
This Blog Might Be My Life Journal, To Share Knowledge And Experience,Joy And Sadness. I Hope You'll Learn Something From Here Or Just Leave It If You Find It Rubbish. I Dedicate This Blog to My Family So That, Eventhough Far Apart, They Can Still Feel Our Presence So Near.