Thursday, July 29, 2010

kan dah kata dah..

Berpantang lepas bersalin memanglah seksa (skiit) tapi berpantang bersalin masa musim deroyan lagi sakit..haha..tengok orang lain makan deroyan meleleh air liur.

Seperti yang saya postkan mengenai Durian begitu begini, saya ada cerita bagaimana saya DILARANG untuk makan durian sebab sedang breastfeed anak, kerana dikhuatiri ubun-ubun anak akan merekah/timbul something macam tu lah..saya tak ingat the exact word. melalui Nuff analytic saya dapati ada ibu yang search pasal makan pulut durian masa dalam pantang...haahh..cik kak tergoda bau deroyan la tu, musim durian la katakan..sabar ye, lama lagi musim durian ni kot   =)

Saya bersimpati...sebab sama la nasib kita..saya pun berpantang bersalin masa musim durian, boleh jamu mata dan hidung je, mulut kunci rapat-rapat. Kalau ada ibu-ibu yang makan durian masa berpantang bolehlah kongsi pengalaman disini Saya hormati pantang larang tersebut dan saya pun tak nak ambil risiko..kesian kat anak, takkan nak ikut sedap mulut kita je. Tapi kalau sebenarnya makan durian tidak memudaratkan anak, tak mengapalah, boleh share disini jadi all doubts are cleared. ^^

4 comments:

Roxy zai said...

hello sweet mama..nice blog..leh jadi rujukan bila saya masuk alam rumah tgga..4-5 thun lagi..huhuhu=)

Anonymous said...

Sy mkn derian time pantang..bidan urut pun kata bole..sbb derian panas..dr anak 1 smp anak 3..tp sy mkn sikit2 je..n susu bdn mmg meriah..n sedap kot rasanya sbb anak menyusu lama dr biasa

Noorul Aini said...

sy tgh pntg..hr ke5 hr tu mkn durian seulas..hr ni hr ke9 pun mkn lg seulas..blh je..jgn byk sgt takut baby panas..slh 1 drp milk booster jg durian ni

Noorul Aini said...

sy tgh pntg..hr ke5 hr tu mkn durian seulas..hr ni hr ke9 pun mkn lg seulas..blh je..jgn byk sgt takut baby panas..slh 1 drp milk booster jg durian ni

Related Posts with Thumbnails

MY DEAREST

About Me

My photo
This Blog Might Be My Life Journal, To Share Knowledge And Experience,Joy And Sadness. I Hope You'll Learn Something From Here Or Just Leave It If You Find It Rubbish. I Dedicate This Blog to My Family So That, Eventhough Far Apart, They Can Still Feel Our Presence So Near.