Sunday, August 22, 2010

Dugaan Jadi Life Guard Ketika Berpuasa

Cuaca redup, nampak hujan macam nak turun..tak panas. Namun puasa harus diteruskan dalam berjaga bukan tido!! kerana saya kan sedang bertugas. Tugasan yang sangat penting..hanya Allah yang mampu membalasnya. Kerja sebagai Life Guard ni memang la kena selalu alert..takut-takut ada orang yang minta pertolongan. Kemahiran tak perlu banyak..asalkan tak takut basah dek air itu sudah cukup.

Dugaan memang lah dugaan, masa puasa ni badan rasa suam-suam panas sebab tak cukup air, kalau nampak air rasa nak berendam pun ada, tapi mana boleh..kurang pahala puasa.

Ok, bila keadaan dah tak mengizinkan kita perlu membawa perenang-perenang tak bertauliah yang cuma tahu main simbah-simbah air sambil bergelak ketawa tanpa memikirkan hari esok ni naik ke darat

tapi.. yang satu ni memang tak mo keluar dari air doww..adehhh...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

tengok tu..tau nak main simbah-simbah air je..udahler sayang ooiii.. masa dah cukup.. ibu dah letih berpuasa sambil jadi lifeguard ni..hehehe..

3 comments:

Diyana Zulkifli said...

ahehehe.itu jari jemari dah kecut blum?haha

sz | m.s.s said...

hehehee...
sama pesen je la ngan budak2 umah ni..
sibbaik selangor sponsor 11meterpadu air ;p

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
DISINI

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

Blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis dan memberi info.. Semoga sejahtera dan sentiasa diberi keberkatan olehNya.. wassalam.

Related Posts with Thumbnails

MY DEAREST

About Me

My photo
This Blog Might Be My Life Journal, To Share Knowledge And Experience,Joy And Sadness. I Hope You'll Learn Something From Here Or Just Leave It If You Find It Rubbish. I Dedicate This Blog to My Family So That, Eventhough Far Apart, They Can Still Feel Our Presence So Near.