Wednesday, August 11, 2010

Tarawih bersama Najihah

Ni cerita tarawih pertama najihah, semalam. Persediaan ibu sebelum pergi;

1- Tukar baju  dan lampin Najihah kepada yang baru
2- bancuh susu siap-siap
3-bawak stok buku, kertas dan crayon untuk keep Najihah busy
4-Sebotol air mineral untuk minum in between.

Sembahyang Isyak berjemaah – OK

(Tak ganggu jemaah lain, Tak ganggu ibu, tak nangis, Tak meragam)


Sembahyang Tarawih- kurang OK

(Najihah pandai bawa diri, turun tangga masjid nak pi join abang dan kakak kecil bermain. Ibu panik sebab tepi-tepi masjid tu gelap..takut nanti najihah jatuh dalam longkang ;p )


Alahai anak ibu…nanti kita cuba lagi ye.. ^^

Mommy Lyna ada membincangkan tips-tips membawa anak kecil ke masjid di sini

10 comments:

Lynn Nasir said...

salam,

hehe..tu baru toddler sorang tu :) bayangkanlah saya yg memendam perasaan nak berjemaah di masjid ni..anak 2 dh ada akal, kang diorang tonggang-tonggeng depan org solat..naya je mak diorg kena halau..hahaha!

sz | m.s.s said...

mama kena belikan telekung kecik utk najihah tu... :)

transformed housewife said...

belum dpt bawa lg anak2 ke masjid thn ni sbb sebenarnya sy blum mula puasa.

Lovely Kitchen said...

Salam...
good try....

mila.ibunajihah said...

Wsalam Lynn- takdelah sampai kena halau kan..siannye..tapi takpela, InsyaAllah nanti adalah rezki lynn utk berjemaah tu, yang penting niat dah ada..moga Allah permudahkan.amin.

mila.ibunajihah said...

sz-mana nak carik telekung utk 2 year old nyer toddler ni.hehe, kena jahit sendiri. good suggestion though.thanx

mila.ibunajihah said...

kak nur- bulan tengah bersinar terang ke? hehe..takper, tarawih baru 2 hari start..sempat lagi =)

mila.ibunajihah said...

Lovely Kitchen-wsalam, Thanks =) & thanks also for dropping by.

miss nina said...

nampaknya mama najihah dah buat persediaan
part najihah tu , hehehe..budak2 biasalah

~slowly dia boleh faham la

mila.ibunajihah said...

miss nina- betul tu, tak force pun dia, dan tak marah langsung kat dia, kitorang siap gelak2 lagi. Takpelah, moga Allah akan permudahkan di percubaan yang lain.

Related Posts with Thumbnails

MY DEAREST

About Me

My photo
This Blog Might Be My Life Journal, To Share Knowledge And Experience,Joy And Sadness. I Hope You'll Learn Something From Here Or Just Leave It If You Find It Rubbish. I Dedicate This Blog to My Family So That, Eventhough Far Apart, They Can Still Feel Our Presence So Near.