Thursday, December 9, 2010

Anakku Mek Salmah dari Scotland??

Semalam duk tunggu my hubby balik dari kedai sebab nak dinner sesamer, sebab perut dah lapor, minumlah susu secawan dulu..lega sikit. Kebetulan malam ni lauk dinner diselit dengan ulam dan budu..memang terangkat la kalau kami ni, saya pun dah jadi macam hubby suka ulam dan budu.

Tapi bila dah duduk kat meja makan..dah nyicah budu sesuap dua..terus cakap kat hubby..
'alah,rasa tak sedap pulak makan budu lepas minum susu tadi'
pastu my hubby pun usik
' agaknyer baby dalam peyot tu mek salmah dari scotland tak??'

''haha...hillarious.."
ye..bagi sesaper yang tak paham lawak ni..boleh la tengok clip drama dari RTM ni, pelakonya Catriona Ross aka miss Sally. Masa mula masuk umah sewa kemain cakap slang omputeh, sekali jumpa BUDU.. terlepas slang kelantan dia..hehe..kiut jekk.. enjoice!

6 comments:

Nur Misnan said...

salam.. hu3.. teringat ler drama kelakar nih
skeaping bukan main lagi
bila dapat budu tak pandang depan belakang....
cakap konon tak makan.. hehehe...

Diyana Zulkifli said...

mila peknen eh?congrats!

hmm citer tu saya tgk..mmg kelakar pn kan..hahaha

luckylizan said...

saya pun tengok gak. best kan citer ni.

miss nina said...

mila-mil :)
bakal dapat 2nd baby eh? tahniah in advance ya

please take care of yourself :)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

wekekekkekekke
kelakar

sz | m.s.s said...

ahahaa..
dah lama kan citer ni...
masa catriona ross tu slim lagi... :)

Related Posts with Thumbnails

MY DEAREST

About Me

My photo
This Blog Might Be My Life Journal, To Share Knowledge And Experience,Joy And Sadness. I Hope You'll Learn Something From Here Or Just Leave It If You Find It Rubbish. I Dedicate This Blog to My Family So That, Eventhough Far Apart, They Can Still Feel Our Presence So Near.