Monday, May 16, 2011

Namanya Buah Bambangan (Part 1)

Happy weekdays all...

ni sambungan dari entry pasal buah yang menjadi tanda soal kengkawan semua.. tapi betul mcm suzi cakap, klu tengok dalam gambar tu nampak mcm buah ciku, but ekcelli itu adalah buah bambangan.

Alkisahnya makyong ni mencarik buah bambangan masa balik sabah bulan Mac baru ni.. tapi..tapi.. belum musim daaa.. kuciwa.. patah hati...tapi takpalah.

Tapi dah nama rezeki baby kan, my hubby kena outsation seminggu kat Kudat, Sabah on April.. rupanya dia jumpa buah ni kat Kudat (walaupun belum musim), siap kakak yang jual tu tak nak diskaun lagi coz gerai dia je yg ada jual.(kata my hubby la). Dia tak bagi tahu pun dia beli buah ni, tau-tau je sampai umah dia hulur bungkusan newspaper..saya amik trus hidu...trus tahu tu buah bambangan. FYI dearest, buah ni kuat gak bau dia tau..mcm buah kuinin gitu..mmg wangi..yummy-yummy. Tersenyum lebar makyong, rasa nak nangis pun ada.

Ok, ni rupanya buah bambangan yang telah dibuang kulit


nanti kita sambung part 2 ye...jeruk buah bambangan

4 comments:

miss nina said...

wah..sukanya makyong.
sayang che abe sampaikan ke kudat dibelinya buah bambangan itu :)

jeruk? aaaaa..sedapnya

Sofya said...

salam mila..
Ni 1st time tengok buah ni..
Isi nampak macam buah pelam..
rasa dia macam pelam gak ka?

irl-lis said...

chedapnyerrrrrrr!!!! ;p

Sz said...

ihiks..
luar memang macam ciku..
tapi dalamnyaaaa lain plak ye...

rasa pun macam buah kuini ke mila?
aisssyyyy bukan makyong pun terliur ni ;p

Related Posts with Thumbnails

MY DEAREST

About Me

My photo
This Blog Might Be My Life Journal, To Share Knowledge And Experience,Joy And Sadness. I Hope You'll Learn Something From Here Or Just Leave It If You Find It Rubbish. I Dedicate This Blog to My Family So That, Eventhough Far Apart, They Can Still Feel Our Presence So Near.