Wednesday, April 18, 2012

Mohon doa kawan-kawan semua

Lama tak buat entry di blog ini... agak tawar hati.. takpelah..

all dear mommies,

semalam salah seorang sahabat sepejabat kami ditimpa musibah apabila anak lelakinya yang baru berusia 1 tahun 4 bulan telah jatuh di bilik air bersama pengasuh...
sekarang anak kecil itu di HKL..dalam keadaan koma dan bergantung pada mesin
kepalanya membengkak kerana ada pendarahan dalaman..

sedih..sangat sedih hati saya..mengenangkan saya juga punya anak-anak yang saya letak dalam jagaan orang lain.. saya seperti juga ibu lain yang bekerja terpaksa percayakan orang lain untuk jaga permata-permata hati saya..

Ya Allah..lindungilah Edrian..dan lindungilah anak-anak kami Ya Allah..

sedikit entry pasal edrian juga ada di sini

Semalam faris meragam..faris sekarang manja yang amat..hmmm.. saya pula tengah kelam kelibut nak siapkan makan malam..geram juga rasa..tiba-tiba teringatkan edrian.. menitis airmata saya sebab saya bayangkan kalau lah anak kita dalam keadaan itu..seribu kali teruk pun dia meragam..pasti kita rasa gembira.. just to hear that little voice crying and whining again.. saya peluk faris erat.. Ya Allah berat sungguh dugaan buat ibu edrian..Engkau tabahkanlah hatinya Ya Allah..

kawan-kawan, tolong doakan keselamatan edrian..

4 comments:

mak encik | SZ said...

salam mila,

innalillahiwainnailahirojiunnnn...
semoga adik edrian tu cepat sembuh!
sedih la bila citer bab2 anak2 kecik ni ... terus tringat anak sendiri ... semoga Allah sentiasa menjaga anak2 kecil ini...

ICA said...

Mila, mmg benda2 mcm ni yg buat working parents sangat risau. Tapi apakan daya.... nak jadi stay at home again masih belum mampu jawabnya. Tapi yang pasti kena sentiasa doakan anak2..insyaAllah, Allah akan melindungi.

irl-lis said...

kami di sini, setiap kali dengar cerita pasai Edrian, setiap kali itulah rasa sebak sesangat...

Tapi Alhamdulillah dengar cerita Hatman & wife dia sangat tabah...

CheNamNam said...

Semoga adik Endrian cepat sembuh dan kembali sihat.

kalau pasal anak-anak neh memang hatey cepat tersentuh dan tersentap..mudahan kedua ibubapanyer terus tabah hadapi dugaan ini.

semoga Allah sentiasa lindungi anak-anak kiter..
luv..:P

Related Posts with Thumbnails

MY DEAREST

About Me

My photo
This Blog Might Be My Life Journal, To Share Knowledge And Experience,Joy And Sadness. I Hope You'll Learn Something From Here Or Just Leave It If You Find It Rubbish. I Dedicate This Blog to My Family So That, Eventhough Far Apart, They Can Still Feel Our Presence So Near.