Thursday, February 17, 2011

seram sejuk nampak ikan

Semalam bangun pukul 4 pagi semata-mata untuk belah dua ikan siakap yang my hubby bawak dari mancing. Masa dia bawak masuk ikan tu masih hidup lagi...masih bernafas, ikan tu panjang rasanya nearly 3 kilos dan my hubby plan untuk bagi dua dengan member dia yang tak pegi mancing.

I don't dare to belah 2 ikan yang masih idup...Teringat dulu kitorang punya ikan belaan Kaloi dalam akuarium yang mati..ikan tu kitorang bela dari kecik..sampai besar, maybe dalam 3-4 kilo juga tu, tetiba mati, sakit kot, masa tu my hubby tak ada, so saya kena keluarkan ikan tu dari akuarium (klu biar kang jadi ikan pekasam pulak..)..ikan kan..bukannya tak biasa siang ikan, and its not new to me to siang ikan yang besar2 sebab my dad pun kaki pancing laut dalam, tapi hanya sebab I've seen the Kaloi masa masih hidup..MENGGIGIL-GIGIL ko nak keluarkan ikan tu dari akuarium..see..such a coward..haha

okay itu saja..siakap tu dah beku pun dalam peti, malam ni nak bersilat masak siakap pula..hehe..

Idok lerr sebesar ini..ni kena pakai chain saw baru lepas..huhu...

gambar yang ku google

9 comments:

shi3la said...

kalo ikan sebesor gambor kat atas tuh sumpah haku tak makan wei,silap aribulan ikan tuh pulak yang baham haku...mhuhuahuaa....

Drama Mama said...

haaa selamat bersilat yaa! hahaha

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Confession of a Coffeeholic Momma said...

salam.. dah lama tak singgah. tgh sarat & kena bedrest ni br lah teman dpt spend time depan pc.

besar gak lah kan ikan 3kg gitu. puaslah makan 1family tu. kalau yg besar cam dlm gambar tu, makan sekampung.

anyway, excusekan i yg tertinggal LRT ni, br tau u preggy bila menjenguk ni. congrats.. take care!!

ICA said...

Mila, rajinnya pukul 4 pagi dah start siang ikan...woooo, isteri yg baik nih. Tabik spring lah kat u....

mila.ibunajihah said...

Shiela- kalau ikan besor gambo tu, ntah2 liat nak kunyah..adoii

Drama mama- hiappp...dah bukak kuda-kuda dah ni..hehe

mila.ibunajihah said...

mama miya- how are u dear...tulah, lama tak update blog kan,ingatkan u dah bersalin. Trima kasih singgah n trima kasih for the sweet thought.

mila.ibunajihah said...

Ica- tak siang pun..sejuk tu kul 4 pagi..hehe, just nak belah 2 je coz esoknya my hubby nak pass kat member dia. I tunggu kul 4 pagi sbb nak tunggu ikan tu pengsan btul2 dlu baru berani nak potong 2..seram..

Confession of a Coffeeholic Momma said...

my blog lama kena hack. so mmg tak dpt selamatkan. i selalu aje update blog, tp kat tempat baru lah http://boobfeedmommies101.blogspot.com/

bidadari said...

salam..

omakk aii...beso nya ikan..

Related Posts with Thumbnails

MY DEAREST

About Me

My photo
This Blog Might Be My Life Journal, To Share Knowledge And Experience,Joy And Sadness. I Hope You'll Learn Something From Here Or Just Leave It If You Find It Rubbish. I Dedicate This Blog to My Family So That, Eventhough Far Apart, They Can Still Feel Our Presence So Near.