Wednesday, April 13, 2011

Wordless Wednesday (Petua)

penutup botol susah nak bukak? dah puas keringkan tangan,guna kain/towel untuk pulas juga penutup botol supaya bleh bukak..tapi...gagal???

 (wallaweii.... mcm iklan la pulak)

ni lah jalan penyelesaiannya..
-
-
-
-

satu getah biasa dililit keliling penutup je (kami pggil getah sayur) konfom bukak botol jadik easy peasy

10 comments:

=sz= said...

oooo gitu ye ...
bagus la tip mila ni ...
ok nnt blh try la..
getah barang tu mmg melambak kat umah ni..
tak sabar rasanya nak bukak penutup botol...kuikui

mila.ibunajihah said...

uish..byk ek botol tak bukak kat umah tu? hehe
cara ni plg mudah, ada orang suh siram air panas la, pakai lighter la nk bg tutup tu kembang..mcm2, this one is 1/4 of all the effort.

irl-lis said...

ye ke..Thanks Mila. kalo aku, bukak pakai pintu! hahaha..tp penutup akak jd kemik..

;D

miss nina said...

ouch..petua mudah dan murah :)
tengs

mila.ibunajihah said...

irl lis- aku tak pernah dgr lg org bukak pakai pintu..hehe..pes time ni. cuma this teknik kena pandai nak lilit getah tu keliling penutup..it's a little bit tricky there.

ICA said...

serious menjadi ke Mila? Getah ja? Nanti kena cuba lah...esp bottle kuah spagetti tu selalu susah sangat nak bukak.

mila.ibunajihah said...

miss nina- yup..easy peasy cheapy..hehe

ica-serius ni..hehe..btul..yg dlm gambo tu pun botol sos spageti kimball la tu. mmg botol type ni susah nk bukak kann..dia ada cam lekuk kat tengah tu bukti botol tu x tcemar lg. petua ni guna konsep geseran gitu..

Confession of a Coffeeholic Momma said...

ni easier ni. i punye trick ketuk skit penutup tu kat bucu meja or on the floor. bg hilang the air pressure botol tu. kalo tak jalan gak, i use rubber glove yg kita guna nak mencuci2 tu.

♥ Che NamNam ♥ said...

eh yer ker menjadik kalo buat macam tuhh...wahh kagummm siyes tak pernah buat..lepas neh dah boleh menyombong ngan en epai dah..b4 neh kalo tak leh nak bukak penutup haku akan kasik diyer buka..now no more "bang bukak jap"...mhuahuahuaa...

mila.ibunajihah said...

mama miya & Cnn - cuba..jgn tak cuba tau..selamat dan berkesan..hehe

Related Posts with Thumbnails

MY DEAREST

About Me

My photo
This Blog Might Be My Life Journal, To Share Knowledge And Experience,Joy And Sadness. I Hope You'll Learn Something From Here Or Just Leave It If You Find It Rubbish. I Dedicate This Blog to My Family So That, Eventhough Far Apart, They Can Still Feel Our Presence So Near.