Sunday, May 16, 2010

Batik 1 Malaysia

Batik 1 Malaysia, sounds familiar?

Ingat tak my post pasal 'Benda Yang Kiut Miut' tuu..alaa...gambar kiut yang no.4 tuuuu... (^_^)
Saya MMS kan gambar tu to my mom..
selepas itu terjadilah perbualan ini..
(Peringatan: Perbualan ini adalah di antara dua orang Sabahan)

"Ada buat Batik 1 Malaysia ka di situu?"
"huh? batik 1 Malaysia?"
 "Ya bah.."
" Alamak mom..ndak (tak) pernah dengar pun"
"Ooo..iya??..bah, cuba la tanya-tanya kawan mu..cantik juga"

serius..sy ni duduk dunia mana ntah..tulah ayik baca paper metro je..haha.

Bila tanya kawan saya tuan punya bengkel batik tu, dia kata "Nama je tu"

bila godek-godek internet, jumpalah yang ni, Peragaan Batik 1 Malaysia

OK lahh..nice juga, mungkin sebab model nya lawa-lawa...hadoih
credit Akhbar Utusan

Jumpa pula yang ni...
yang ni pun comell.... baju nyer
credit dari sini

Pada pandangan saya, batik ni semua sama saja, selagi ia dibuat di Malaysia, ia adalah batik Malaysia memang cantik di pakai..suka sangat all the mixtures of colours. Lebih-lebih lagi bila dah berpeluang mewarna batik tu sendiri...ecehhh..

Bagi kain dan corak batik yang terbaik kualitinya memang akan cantik di mata, indah di body..
 tapi..tapi..tapi.. sakit di poket.. (^_^)

HAVE A GOOD DAY!!

3 comments:

Lynn Nasir said...

Skang ni kan dah berlambak yg tiruan punya. kat supermarket tuuu..hehe!

miss nina said...

marketing strategy kalau tip top, jual ape pun laki n famous amos

Mila_ibu najihah said...

lynn- betul tu..pilih saja.toksah pening2 kan.. ^_^

missnina- yup, nama je lain err..gempak.. rasa sama je ruper duper mereka semua.

Related Posts with Thumbnails

MY DEAREST

About Me

My photo
This Blog Might Be My Life Journal, To Share Knowledge And Experience,Joy And Sadness. I Hope You'll Learn Something From Here Or Just Leave It If You Find It Rubbish. I Dedicate This Blog to My Family So That, Eventhough Far Apart, They Can Still Feel Our Presence So Near.